Cafe Blomman

cafe-Blomman-logoHos Värmlands egna caféblomma hittar du unika smaker och kompositioner till ditt fika. Ett fika efter en intressant men inte sällan uttröttande dag på kanalen är allt som oftast en god idé. Vi har severat tusentals Lunedetbor och turister genom åren och du kan vara säker på att få ett trevligt bemötande och en trevlig upplevelse hos oss.

Caféet finns på höger sida strax efter skylten om ni kommer norrifrån.

I vårt trevliga café hittar du:

  • Ett urval av smörgåsar, baguetter och räkmackor, med noga utvalda lokala råvaror
  • Sockerbullar, gjorda på gammaldags värmländskt vis.
  • Kanapéer
  • Sju sorters kakor – traditionen som återkommer mer och mer!
  • Kanel, saffrans och smördegsbullar. Saffran per tillgång.
  • Värmlandschokladen, vår lokala oboyspecialité!
  • Lunedettårtan, En annan lokal specialitet för de festliga tillfällena.
  • Bakelser i alla de sorter: Napoleon, Grädd, Princess. mf.l.

Vi har också hemgjord saft på traktens bär (under säsong), färskbakat surdegsbröd för avhämtning eller medtagning. Kaffe, espresso, ett gott urval Tesorter och varm chokladdryck med glass och grädde.

Varmt välkomna.

Alla kan fika hos oss

Har du matallergi finns ändå mycket att välja på i vårt standardsortiment. Utbudet är större eller mindre beroende på vilken allergi det gäller.

Du kan alltid fråga angående kaffebröd, matbröd, smörgåsar och tårtor.

Även om våra produkter är märkta och klara så du avgöra ett antal olika allergier, är det viktigt att konstatera att tillverkningen sker i bageriet och det är vanligt mjöl i luften. Vi bakar dock från grunden och har kontroll på ingredienserna, men det är inget system med 100% säkerhet.

Märkningar:

Nötter / Nötfri

Gluten / Glutenfri

Socker / Sockerfri

Laktos /Laktosfri

Semlor året runt!

Våra luftiga vetebullar med smak av kardemumma, fyllda med egentillverkad mandelmassa och svenskgrädde är tillgänglig året runt och en riktigt populär smarrighet.

Du avgör själv hur den skall avnjutas, som vanligt eller med hetvägg, med gaffel och kniv, locket först eller inte. Oavsett vilket av dessa alternativ du än väljer så kommer det att smaka mumma kan vi lova!

Enbart kontantbetalning i caféet!